PROCUREMENT PLATFORM

Optimaliseer inkoopsamenwerking met leveranciers

Met het Procurement Platform zijn selecties, aanbestedingen en consultaties op één centrale plek gebundeld voor jouw klanten.

WAAROM
PROCUREMENT
PLATFORM

Met het Procurement Platform kunnen organisaties op een veilige manier conform wet- en regelgeving het proces rondom aanbestedingen uitvoeren en informatie beheren. Het hele netwerk van klanten, leveranciers en partners hebben toegang tot het platform en kunnen hun eigen informatie inzien en verrijken.

Het platform omvat de volgende elementen

Dashboard

Het Dashboard is een werkomgeving waarbij verschillende variabelen en indicatoren bij elkaar worden gebracht en zo overzichtelijk mogelijk worden gepresenteerd, zodat informatie snel te beoordelen en af te wegen is.

Communicatie centrum

De Communication centrum bevat verschillende vormen van communicatie met interne en externe personen waarmee je in contact staat en samenwerkt. Waaronder, notificaties (je wordt geïnformeerd over wijzigingen m.b.t. informatie waarin je geïnteresseerd bent) en berichtenbox (formele communicatie, vraag en antwoord en statusuitwisseling rondom een proces).

Proces Navigator

Het element Proces Navigator ondersteunt een gefaseerde aanpak in elke vorm van werkzaamheden waarbij het sequentieel uitgevoerd dient te worden. Elke fase binnen het proces kan een eigen invulling en afgebakend doorlooptijd omvatten, b.v. bijbehorende acties of documenten. Denk hierbij aan projectmatig werken.