Algemeen

Selfservice & de platformeconomie

Digitale Plattformökonomie

Op zoek naar een taxi? Met Uber ben je één klik verwijderd van een snelle rit. Een nachtje verblijven in  Parijs? Airbnb biedt uitkomst. Behoefte aan een vakman voor wat klusjes in huis? Op Werkspot staan de professionals voor je klaar.

WELKOM IN DE “CONNECTED REVOLUTION”

Het mag duidelijk zijn dat alles en iedereen met elkaar verbonden is in onze huidige economie. Of beter gezegd, onze platformeconomie, die een hoge mate van selfservice mogelijk maakt. We zitten midden in een connected revolution en platformen vinden hier hun kracht. Zij verbinden mensen, middelen en organisaties met moderne technologie als drijvende factor en zijn niet meer weg te denken. We spreken terecht over een revolutie, want veranderingen gaan zo snel dat we de volgende stap niet meer kunnen voorspellen. Enerverend, maar tegelijkertijd brengt het onzekere tijden met zich mee. Platformen zijn een manier om het bedrijfsmodel te veranderen en bieden kansen, maar ook zeker uitdagingen, voor bedrijven om digitalisering te benutten.

Deze trendpaper bespreekt de belangrijkste facetten rondom de platformeconomie en behandelt de bijbehorende state of mind.

TRENDPAPER:
SELFSERVICE EN DE PLATFORMECONOMIE
Ontdek met welke facetten je te maken hebt rondom de platformeconomie en hoe je jouw eigen platform kunt opzetten.

DELEN
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp